Skrivet april 14, 2012 13:53:15

40,6 graders feber kom jag upp i som mest påsken 2012. Jag trodde man var död vid så hög feber. Kändes så iallafall. Det började på tisdagen före påsk med 38,5″ för att sen eskalera.

På påskafton så ringde jag till sjukvårdsupplysningen. Man måste ringa dom nu för tiden för att få tillgång till akuten. Man kan inte bara åka dit och kliva in. Men jag fick gå före i kön. Jag fick åka till akuten eftersom jag hade exceptionellt hög feber. När vi kom dit så gick jag in och Mamman parkerade bilen. Dörren är låst så man måste få ögonkontakt med syrrorna på insidan. Blev insläppt och gick fram till luckan för att logga in.

Jag gick för att sätta mig och då kom Mamman in genom dörren. Vi satte oss precis vid ingången på en bänk. Efter typ nån minut så hörde jag hur det small till. Jag tittade mot dörren och så en djävligt bestämd man gå mot dörren med en yxa i handen. Han slog med yxan mot dörren två gånger så att rutan gick i tusen bitar. Jag blev skiträdd. Vad fan gör man mot en yxman? Vi reste oss och gick in mot avdelningarna.

Vi blev insläppta genom dören till avdelningarna av syrrorna. Dom vinkade in oss allihop och när akuten var tömd så låste dom dörren som gick in på akuten. Det blev lite rörigt och vi hamnade på ortopeden där vi blev beordrade att sitta. Jag tog sikte på ett större blomställ i koppar som tillhygge ifall yxmannen skull komma in till oss. Polisen hade tydligen anlänt någon minut efter att han attackerade dörren. Han var drogad full och förvirrad och utrustad med yxa samt kniv, enligt tidningen.

Alltså…………vad fan är det frågan om! Mina möten med sjukvården den senaste tiden har varit minst sagt rutten! Nån av grabbarna bara måste plugga till läkare.

Eller så kanske man ska ta och köpa sig en yxa……

///A