Skrivet juli 10, 2011 08:27:09

“Man ska ha husvagn” sjunger galenskaparna och det har man ju skadeglatt skrattat åt och nu sitter man där på en camping i Karlskrona med just en husvagn. Det började förra sommaren 2010 när vi skulle till Liseberg och åka karusell. Istället för att bo på vandrarhem tänkte vi att vi provcampar i tält.

Tält kändes lite charmigt. Bodde så i 2 nätter och det gick jättebra förutom att jag frös skit mycket första natten. Jag gick och köpte en sovsäck och då gick det bättre den andra natten. Överlag gick det bättre än förväntat. Den här sommaren 2011 var den första på väldigt länge som vi skulle få en gemensam semester på “riktigt” eftersom jag har en lång arbetslöshet bakom mig.

Under vintern hade vi börjat köpa på oss alla nödvändigheter för en tältsemester. Ju närmare sommaren och semestern kom så började tankarna kring det “charmiga” i en tältsemester dyka upp. Regn och rusk med temp. på 17-18 grader i 10-15 sekundmeters vindbyar i tält kändes inte charmigt.

Vi hade varit hos svärföräldrarna i Småland och firat midsommar. Det var 2 veckor innan semester. Jag satt och surfade och råkade halka in på blocket. Vi hade tidigare nämnt ordet husvagn, men avfärdat det på grund av felaktiga värderingar. Tält i regn tänkte jag, och av en händelse så var jag inne på husvagnar till salu.

När jag tittade närmare så blev jag förvånad över att man kunde få så fina vagnar för så lite pengar. Började så smått att dividera med mamman lite motvilligt om det kanske fanns några fördelar med en husvagn. Det vi kom fram till var det där med regn och rusk. Hur kul är det att vakna upp i ett tält med två tonårsgrabbar och det regnar?

Jag hittade en vagn i Karlskrona. Vi skulle åka dit den första semesterveckan då vi har vänner och släkt där. Jag ringde min bror i Karlskrona och bad honom att kolla på vagnen i fråga. Han ringde några timmar senare och sa att det var en bra vagn. Hittade en till hemma i Sala som vi åkte och tittade på dagen efter. Den vagnen och dess ägare var ett skämt. killen vägrade att ta postväxel. Det var bara cash som gällde. När jag slog på reg numret på min telefon så var det en annan ägare på vagnen. Det avgjorde saken! Jag skulle inte ens köpa potatis av den mannen!

Vi chansade på vagnen i Karlskrona och åkte ner den första semesterdagen. Jag var ivrig på väg till ägaren av vagnen. Vi kom fram och vi såg den jättestora vagnen och jag tänkte att vad har vi gett oss in på. Men efter en halvtimme så åkte vi därifrån med en husvagn bakom bilen. Återigen………vad har vi gett oss in på. Några dagar senare när vi hade slagit läger på campingen så satt jag i förtältet när det regnade och det var en temp. på runt 17-18 grader så fick jag ett mess från en kompis i Sala som undrade hur det gick med husvagnen och då var det lätt att säga! Husvagn är modellen. Det var helrätt att ge sig in i det föraktfulla husvagns-livet. Hade dessutom köpt foppa tofflor några veckor tidigare.

///A