Skrivet juni 02, 2012 09:09:06

Är det ålderskris att renovera en gammal moppe när man har nått 50 år? Har faktiskt ingen aning, men är det så, så kan jag säga att det är skitkul. Det är alltså skitkul att ha en ålderskris. Ville egentligen renovera nån gammal bil. Den ultimata bilen för mig skulle ha varit en Porsche 928 men dom pengarna har inte jag. Det behövs jävligt stora utrymmen också, och det har jag inte heller. Jag har ett kallgarage i en garagelänga. Det innebär vissa begränsningar. Alltså är en moppe perfekt när man får en ålderskris och har för litet garage och för liten plånka.

Rost och mer rost. Ska man blästra eller ska man slipa för hand? Har ju inte nån brådska, eller i och för sig så vill jag gärna testa moppen innan man sagt godnatt för sista gången, men det lutar åt att slipa för hand. Givetvis så måste man använda lite sköna maskiner. Allt från stor bandslip till den lilla Dremmeln. Kommer nog att investera i en bandfil också så snart ekonomin tillåter.

Mamman har 3 grabbar och vi alla får månadspeng så vill man köpa nåt så är det bara att spara. Ibland försöker jag få förskott, men det är svårt. Kan ibland funka efter tuffa förhandlingar. Och lyckas jag så beror det på att mamman är alldeles för snäll. Det här systemet funkar perfekt eftersom jag tror att jag är miljonär. Så nu ska det sparas till en del olika sköna garage prylar Bandfil står nog högst på listan.

Det blev mycket teknik och ekonomi. Skulle kunnat vara ett möte i kommunstyrelsen om hur man ska finansiera den nya plogbilen till vintern. Jag tror att familjens ekonomiska system funkar bättre.

Nåväl! Moppen får ta den tid det tar. Men en realistisk deadline skulle kunna vara om 3 år. Min svåger är en riktig moppefantast och det var tack vare honom som jag blev med moppe. Han ska också vara i mitt garage så snart han har köpt en moppe. Han ska ha en Puch Florida (alla puch modeller har namn efter stater i usa). Det är ju roligare att dela sin ålderskris med likasinnad. Fast jag vet inte om han har en ålderskris men det har han nog eftersom han verkar tycka att moppar är skitkul.

Där ska vi husera i mitt garage och snacka oljor och skruvar och förgasare och hur det ska gå för Djurgården i hockey då dom åkte ner i allsvenskan. Djurgården har vi också gemensamt. Jag är nog lite mer fanatisk än vad svågern är, men Djurgårdare är vi i stort och smått och vått och torrt.

Jag har börjat slipa på ramen och lagt allt rostigt småskit i avfettningsbad. Tänk att kemikalier i ett garage kan lukta så gott. Jag putsade kromet på bensintanken med Autosol. Alla som har garagevärderingar vet vad Autosol är. Man putsar krom med det så det blir spegelblankt. Och det luktar så jävla gott i ett garage.

Dödade en geting med insekts spray och det luktade inte alls gott. Det var en drottning som letade efter ett ställe att sätta bo på. Hon kanske gillade garagelukten. Mera dofter än så blev det inte för den getingen. Men det är inte fy skam att känna lukten av Autosol det sista man gör.

Kommer säkert att återkomma till moppen senare. Klart jag gör det eftersom den här berättelsen delvis heter “moppen del 1”. Nu måste jag bara sluta innan det här blir skit tråkigt att läsa. Byebye. Älskar maskiner. Maskiner är guds gåva till äldre män med ålderskris.

///A