Skrivet maj 17, 2012 19:33:22

Varmvattenberedaren i vår husvagn visade sig vara trasig på säsongens första tur. Jag och Mamman åkte till en schysst camping vid Mälaren. Jävlar så skönt det skulle bli att vila. Att just få vila var själva nyckelordet för just den första turen. Bara vara i nuet och skita i allt före och efter.

Att ligga på golvet och jaga vatten med papper och kläder som vi fick tag i var ju inte riktigt vad man tänkt sig. Vatten överallt! Det rann utanpå vagnen vid den nedre listen. Jag trodde att husvagnar var täta?! Vi blev ganska förvånade över just den grejen. Men nu till det primära. Jag fyllde vattentanken med 5 L. Öppnade kranen för att fylla systemet med vatten. Det liksom “hostade” ,vilket det ska göra för att få ut luften.

Men det fortsatte att bara hosta. Sen hördes ljudet av en tom pump. Slut på vatten. Helvete! Tänkte jag och blev orolig. Läckage är nog inte så bra i en husvagn. Gick till soffgruppen och såg ett hav av vatten. Jag ropade till Mamman att nu har det gått åt helvete. Jag är av natur väldigt pessimistisk och negativ. Det vet nog mina närmaste om.

Lyfte på madrasser och lock där vattentank och varmvattenberedaren finns. I det här läget visste jag inte vad problemet var. Bara att det rann vatten. Vattentanken var tom så jag letade vidare. Stack in handen under beredaren och där fanns vatten. Det var därifrån det kom.

Ok! Jag lyfte den övre isolering. Där under låg själva behållaren som varmvattnet förvaras. Burken var full av sprickor. Lyfte på burken så gott det gick då det var typ 3.000 slangar och kablar ansluta i den ena änden av burken. Ett mycket komplicerat system. Jaha! Så var det med det.

Nåja. Hitta slangen som levererade vatten från tanken. Jag måste ju stoppa tillförseln av vatten från tanken till beredaren. Det borde lösa problemet. Hittade slangen och på slangen så satt det en backventil. Den gör så att vattnet bara kan gå åt ett håll. Den satt med en slang klämma på varje ände.

Det var här som jag bedömde att det var det bästa stället för att stoppa vattnet. Började skruva upp den ena slang klämman men då gick röret av på backventilen. Men jag hade iallafall uppnått mitt syfte att få loss slangen för att ordna ett stop av flödet. Men vad fan hade vi i husvagnen som man kunde använda som en kork i slangen. Vi hittade allt möjligt som inte funkade typ bläckpennor, korkar till spritpennor, antennkontakt och pumphuvudet till Mammans hudkräms flaska. Inget funkade.

Sen kom jag på att vi hade batterier. AAA storleken bör funka tänkte jag. Batteriet funkade perfekt. Drog åt med bägge slang klämmorna då det blir ett ganska högt tryck från pumpen. Nu fyllde vi på med vatten i tanken och öppnade kranen. Det funkade! Så jävla skönt. VILA!!! Tänk att en varmvatten beredare kan orsaka en spruckna drömmar……….. Nu tar vi VM Guldet i hockey!!!

///A