Skrivet december 18, 2010 08:44:55

Att köra fransk bil är ett sätt att leva, heter det. Att köra fransk bil är charmigt, heter det. Jag påstår att köra fransk bil kräver ett stort tålamod. Vi, mamman och jag, har en C5 kombi diesel 2006. Bilen är helt fantastisk när det gäller komfort och utrymmen. Hösten 2009 så köpte vi den bilen.

1. Efer ett tag upptäckte jag ett knarrande ljud bakom instrumentpanelen. Det ljudet kommer och går. Jag blir skitirriterad på det ljudet. Försöker febrilt att hitta det men eftersom det inte är konstant så blir det riskfyllt att under färd ligga med örat mot instrumentpanelen dom gånger man hör det. Har fortfarande inte hittat knarrandet. Beundrar mamman som inte verkar påverkas alls av ljudet.

2. Under vintern 09/10 så funkade inte varningen för spolarvätskenivån så bra. Den kom och gick lite som den ville vilket resulterade i att man ibland blev utan vätska eftrsom man förlitar sig på bildatorn och dess funktioner. Mamman hade bilen på väg hem från jobbet häromdagen och till vår stora glädje så meddelade bildatorn oss om att fylla på spolarvätska snarast eftersom den var på väg att ta slut. Jag fyllde på spolarvätska och satt mig nöjd och glad i bilen för att åka och handla. Drog i spaken för att tvätta rutan och datorn talade om för mig att det var dags att fylla på spolarvätska. Men jag hade ju fyllt den full men det tycktes inte bildatorn ha förstått. I någon dag eller två så höll datorn på att tala om att fylla på vätska när man tvättade rutan och sen slutade varningarna att komma. Vi får väl se om bildatorn talar om för oss när vätskan tar slut. Det vore jävligt schysst.

3. Bältesvarnaren talar om för oss att passagerarna i baksätet inte har bilbälte på sig trots att det inte är några passagerare i baksätet. I det främre passagerarsätet behöver man tydligen inte ha på sig bältet. Där säger den ingenting om att man ska ta på sig bältet.

Inte många dagar kvar till julafton. Hoppas på många hårda julklappar.

///A